• Verrassende ontwerpen
  • Realistisch in planning en budget
  • Alle disciplines onder één dak

Pensioenfonds Metaal en techniek

Groot enthousiasme bij een oorspronkelijk kritisch publiek

Afbeelding 1 - PMT

Afbeelding 2 - PMT

Afbeelding 3 - PMT

Pitch

Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) wilde graag een nieuwe manier van werken introduceren met flexibele werkplekken. Het kantoor moest hiervoor volledig op de schop.

Design + Build kreeg via een pitch de mogelijkheid om aan te geven hoe wij dat zouden aanpakken. Onze pitch werd de winnende, wij kregen de opdracht.

Stakeholders betrekken

Niet alleen vanwege de prijs en het ontwerp werden we door PMT uitgekozen, ook de planning en werkwijze viel in de smaak. Zo hadden we meegedacht over het meenemen van de medewerkers in het hele proces. Bij een verandering als deze, waarbij medewerkers afscheid moeten nemen van een eigen werkplek, kun je namelijk weerstand verwachten.

Door een aantal ambassadeurs én sceptici binnen het bedrijf mee te laten denken over het ontwerp en deel te laten uitmaken van de stuurgroep, ondervingen we dit probleem.

Verrassend ontwerp

Samen met de stuurgroep zijn we alle belangrijke wensen en uitgangspunten langsgelopen. Op basis hiervan en passend binnen het budget hebben we een verrassend ontwerp gemaakt met creatieve details, zoals wolkenlampen en herkenbare eyecatchers, zoals fotowanden met vakmensen in actie en vloerbedekking met de look van geoxideerd metaal. We creëerden niet zomaar een nieuw kantoor, maar werk- en ontmoetingsplekken met een verhaal.

Duurzaam

Duurzaamheid was bij PMT ook een belangrijk aandachtspunt. Daar hielden we rekening mee in de materiaalkeuze. Tapijten van 80% gerecycled materiaal en stoelen van oude petflessen bijvoorbeeld. Waar mogelijk hergebruikten we bovendien bestaande materialen van het oude kantoor. Zo hebben oude wanden een nieuw leven gekregen als tafel en is oud meubilair opnieuw gestoffeerd. Dit soort keuzes, samen met het ontwerp en een uitvoering ruim binnen de planning, zorgden voor een bijzonder tevreden opdrachtgever en blije, trotse medewerkers.

Afbeelding 4 - PMT

Afbeelding 5 - PMT

Meer weten?

Heb je interesse of een vraag?

neem contact op
Scroll naar boven