Tandartsenpraktijk van Dooren: een prachtig nieuw pand

Meer dan tien jaar lang is Tandartsenpraktijk van Dooren met veel plezier gevestigd geweest aan de Groenmarkt in Zutphen. Door het toenemende aantal patiënten werd deze praktijkruimte te klein. Bovendien bood deze lokatie geen mogelijkheden om een toekomst proof praktijk te (ver)bouwen. Daarom zijn ze in februari 2017 verhuisd naar de Piet Heinstraat. Katrijn van Dooren, mondhygiëniste, vertelt enthousiast: “We liepen tegen de grenzen aan in het vorige pand. Verbouwen bleek geen optie. En als je gaat verhuizen houdt je alles tegen het licht. Zo bleek het een goede mogelijkheid om de praktijk van een collega over te nemen.

We kozen voor een bestaand pand aan de Piet Heinstraat dat volledig verbouwd moest worden. Ik had al helemaal voor ogen hoe onze tandartsenpraktijk er uit moest komen te zien, zeker op het gebied van uitstraling. En dat is gelukt! We hebben een hippe, strakke maar zeker ook warme praktijk. We hebben gekozen voor een visgraat vloer. De muren zijn in blauw- en groentinten geverfd. De scheidingswanden zijn voorzien van glas om meer openheid te creëren. Last but not least: iedere behandelkamer heeft zijn eigen kunstwerk, geïnspireerd op kunstwerken uit het Rijksmuseum. Zo hebben wij een persoonlijke touch aangebracht en zijn we ver weggebleven van het steriele wit. Van veel van onze patiënten krijgen we complimenten over onze praktijk. Erg leuk, dat zij het ook zo ervaren.”

Een goede partner

Om ons nieuwe pand te strippen en opnieuw op te bouwen besloten wij een partner in de arm te nemen, die de renovatie van het pand kon uitvoeren én de inrichting kon verzorgen. We hadden de specifieke wens dat alle behandelkamers werden uitgerust met de nieuwste Heka Unit. Deze behandelunit is veruit de beste voor tandartsen. De ergonomie is heel goed. En doordat we ze uitgerust hebben met dikkere zittingen zijn ze ook voor onze patiënten heel comfortabel. De keuze voor Dentalair als totaalleverancier was snel gemaakt. Het is van grote meerwaarde als één partij je volledig kan ontzorgen.

Het ontwerp van de praktijk had ik zelf al helemaal uitgedacht. Dentalair heeft deze perfect vertaald. Er werd snel met elkaar geschakeld en mede door een goede en strakke planning was de praktijk in slechts 10 weken verbouwd. Wij zijn enorm blij met het resultaat. De uitstraling is precies zoals we die voor ogen hadden en ook de routing achter de behandelkamers is nu perfect. Er is heel veel ruimte en alle spullen hebben een vaste plek, waardoor ze snel voor handen zijn. Bovendien komen gebruikte materialen nooit meer in de buurt van patiënten.”