• Verrassende ontwerpen
  • Realistisch in planning en budget
  • Alle disciplines onder één dak

Forever Direct

ZIEN DOET GELOVEN. WIJ LATEN HET ZIEN.

Afbeelding 1 - Forever Direct

Afbeelding 2 - Forever Direct

Afbeelding 3 - Forever Direct

Aloë vera in de hoofdrol

Voor de inrichting van het kantoor in de megaloods van Forever Direct in Oud-Gastel moesten we niet lang zoeken naar een passend thema. Het was direct duidelijk hoe we het verhaal van de organisatie konden visualiseren. Forever Direct is namelijk het internationale distributiecentrum van Forever Living Products dat wereldwijd de grootste teler, producent en distributeur is van aloë vera-producten.

Uitdagingen

De identiteit van het bedrijf terug laten komen in het ontwerp, was de kleinste uitdaging in dit project. Met groenkleurige vloeren, kasten en wanddetails verwijzen we ernaar. En nog veel duidelijker hebben we de aloë vera letterlijk terug laten komen in de vorm van nepplanten. De grote glaspartijen en uitzonderlijk hoge en smalle ruimtes van dit kantoor stelden ons echter voor grotere vraagstukken. Zo werd akoestiek bijvoorbeeld een belangrijk aandachtspunt. Dit losten we op door een onconventionele wandbekleding: gerecycled vilt in de kleuren van het bedrijf.

Uitdagen

Waar de opdrachtgever in eerste instantie vrij behoudende designkeuzes maakte, wisten we hem van lieverlee uit te dagen om gedurfdere stappen te zetten. Niet door dure, luxe elementen toe te voegen, want het budget werd door het hoofdkantoor in Texas strak beheerd. Maar door juist creatief om te gaan met ontwerptechnieken en te kiezen voor slim gebruik van goedkopere materialen. Lampenkappen van bordkarton bijvoorbeeld en meubelen van gelakt MDF.

Niet gekozen, wel gewenst

Het resulteerde in een boeiend design en een zeer tevreden klant. Zelf waren ze vooraf nooit voor deze keuzes gegaan, maar nu zijn ze maar wat blij dat wij ze hiertoe bewogen hebben. Dat ook de eigenaar in Texas tevreden was met het resultaat, bleek wel uit het feit dat men het huurpand direct kocht in plaats van het eerst, volgens planning, 10 jaar te huren. Misschien dat de koeienleren stoelen de doorslag gaven…

Afbeelding 4 - Forever Direct

Afbeelding 5 - Forever Direct

Meer weten?

Heb je interesse of een vraag?

neem contact op
Scroll naar boven